Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /unitswww2/unitswww24/pie/5lyk-kater/5lykkater/public_html/autosch/joomla15/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 137

Picture1

Το 2007 ιδρύεται το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης με το αρ.πρωτ. 1051/27-06-2007 ΦΕΚ. Διευθυντής του νεοϊδρυθέντος σχολείου ορίζεται ο Βασίλειος Μπιτόπουλος, Φυσικός, κλάδου ΠΕ04.01.
Οι καθηγητές που καλούνται να το στελεχώσουν, αναλαμβάνουν αμέσως δράση για να το οργανώσουν. Προκαλούν εντύπωση η ταχύτητα και το μεράκι με τα οποία στήνονται τα πάντα: θρανία, πίνακες και πάμπολλα άλλα πράγματα για να μπορέσει να λειτουργήσει και να υποδεχτεί τους καινούριους μαθητές του στις 11 Σεπτεμβρίου!
Ξεκινά με δύο μόνο τάξεις Α΄ και Β΄ και γύρω στα 200 παιδιά. Το 2009 αποφοιτούν οι πρώτοι μαθητές του σχολείου και πετυχαίνουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Έκτοτε, κάθε χρόνο πάρα πολλοί μαθητές μας κάνουν υπερήφανους με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους.
Το σχολείο εντάσσεται δυναμικά σε προγράμματα από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του. Έχει πραγματοποιήσει πάρα πολλές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό και έχει πετύχει διακρίσεις και βραβεύσεις σε μαθητικούς διαγωνισμούς. Συνεργάζεται ενεργά με κοινωνικούς φορείς και έχει εδραιωθεί δυναμικά στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Έτσι, παραμένει ένα ανοικτό σχολείο με στόχο την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών.
Σήμερα είναι ένα σχολείο των τετρακοσίων περίπου μαθητών και Διευθύντριά του είναι η Μαρία Κορύτσα κλάδου ΠΕ12-02. Οι Υποδιευθυντές του είναι ο Χρήστος Ζάλιος, κλάδου ΠΕ04.02 και ο Γιάννης Κοντακτσόγλου, κλάδου ΠΕ02 και αποτελείται από 32 εκπαιδευτικούς με οργανική θέση και αποσπασμένους. Όραμά του είναι να εξασφαλίζει ένα άψογο περιβάλλον για τους μαθητές και να εφαρμόζει νέες μεθόδους διδασκαλίας, ώστε να λαμβάνεται η γνώση πολυεδρικά αλλά και να αναπτύσσει τις δεξιότητες και τα ταλέντα των παιδιών με σκοπό τη σύνδεση της γνώσης με την παιδεία.
Ρητό του: «Πάσα τε επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής πανουργία, ου σοφία φαίνεται».